Gratis tips

3 essentiële iOS apps

 

Een hele tijd geleden (nou ja, eerlijk gezegt zo’n 20 jaar geleden), kon ik alle afspraken en planning onthouden en mentaal invullen. Ik had geen papieren agenda nodig. Dan wordt je zwanger en krijg je last van ‘zwangershaps dementie’. Ik weet het is geen officiële aandoening maar als je de “gelukkige” bent die dit krijgt, kan alles veranderden.

Na de zwangerschap verwacht je dat alles weer hersteld en met mijn lijf lukte dat best, maar mijn geheugen wilde niet meer zoals vroeger. Dan ben je ineens aangewezen op een papieren agenda, die ik echt niet wilde gebruiken maar wel moest.

Omdat ik toen al gebruik maakte van de computer ging ik kijken of ik alles digitaal kon maken, dan had ik er nog enigzins plezier van ?. Maar dat hele verhaal ga ik hier niet vertellen, want dan kom ik niet aan mijn huidige onderwerp toe.

De drie essentiële apps voor op je iPhone of iPad zijn voor mij de onderstaande apps. Zonder deze apps redde ik het geen dag.

 

Ik maak zelf veel gebruik van Evernote (gratis downloaden en Basisaccount) een soort van digitale schoenendoos.
Ik vergaar zoveel informatie dat ik het echt niet kan onthouden allemaal.Vandaar dat ik opzoek ging naar een goede manier om de informatie te bewaren. Het grote punt is altijd het terug vinden, want bewaren kan ik als de beste (hele stapels ?)

Evernote is ongeëvenaard hierin, zeker als je een Premium account neemt. Om het eens uit te proberen is een Basis account (gratis) prima, alleen kan je dan niet zoeken in Pdf, Word of tekst op foto’s.

Een kanttekening : Evernote werkt het beste als je alles, en dan ook echt alles erin stopt. Je kan gebruik maken van een ‘schoenendoos’ of te wel Notitieboek of per onderwerp. Je kan ook een Notitieboek Privé aanmaken en daar weer notitieboeken in stoppen per onderwerp. Uiteraard kan dit ook voor zakelijke onderwerpen. Als je gebruik maakt van de volgende app dan kan je zoveel mogelijk papierloos gaan werken. Zo heb je ook gelijk minder papier dat je moet bewaren (wist je dat de Belastingdienst ook digitale kopieën accepteerd ?) Uiteraard bewaar ik alle belangrijke stukken ook in papieren vorm, maar digitaal heeft heel veel voordelen. Je kan bv een Notitieboek waar je alle bonnetjes en facturen in bewaart, delen met je boekhouder.

 

IMG_0498Scannable (ook gratis) is de inscan app van Evernote waarmee je alle papieren, aantekeningen op een whiteboard, stukjes in de krant of visitekaartjes kan scannen en daarna in Evernote bewaren. Je kan een foto maken of een foto kiezen uit de filmrol. De uitsnede van de foto kan je zelf bepalen voordat je de scan doorstuurt. In het Basis account zijn deze foto’s niet doorzoekbaar maar als je er tekst bij zet kan je daar op zoeken.

 

 

 

Wachtwoordmanager 1 password
Een goede wachtwoord manager kan en mag niet ontbreken op je iDevice ondanks het feit dat je ook wachtwoorden kan opslaan in Safari. Je hebt ook wachtwoorden en codes die je moet onthouden die niet internet gerelateerd zijn. Neem als voorbeeld je Pin code van je bankpas of je Creditkaart. De grootste vergissing die je kan maken is bij meerdere accounts hetzelfde wachtwoord gebruiken. Dit kan ik niet genoeg benadrukken dat dit ronduit gevaarlijk is tegenwoordig. Zelf gebruik ik al jaren naar volle tevredenheid 1Password, zowel op de iDevices als op de computer, en die kan alles wat je maar wenst op dat gebied. Als je de prijs vrij hoog vindt, bedenk dan dat je het account waar je de apps mee koopt kan delen met je man/kinderen en zo betaal je 1 keer en kunnen jullie allemaal gebruik maken van de apps. Ik deel al jaren mijn account met mijn gezin, waarbij mijn man wel het wachtwoord weet maar de kinderen uiteraard niet ?. We zijn echt wel Hollanders, toch ?
Wil je toch gebruik maken van een gratis app, bekijk dan goed alle reviews.
Met deze apps kom je al een heel eind, in combinatie met de standaard aanwezige apps Herinneringen, Mail, en Agenda.

Je kan alles bewaren, terug vinden, meldingen krijgen als je iets moet doen, zelfs onderweg (met internet in je bundel) heb je toegang tot Evernote. Dit heeft me al zo vaak gered de afgelopen jaren. Je gebruikt sterke en voor elke gelegenheid nieuwe wachtwoorden, die je niet hoeft te onthouden. En alles wat je tegenkomt, in welke vorm ook, waar je van denkt : dit wil ik onthouden, kan je opslaan.

Deze website gebruikt koekjes om de website goed te laten werken. Klik op de 'Yes, heerlijk koekjes' knop als je akkoord gaat.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie instellingen

Je kan zelf aangeven welke cookies je wilt. Klik op de 'Yes, heerlijk koekjes' knop om je keuze op te slaan.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon